Dit gebeurt als je wintersport en een gebrek aan kookinspiratie combineert

 In Blog

Hartstikke leuk om je hier te zien! Mijn naam is Sander Heuvelman en nu hoor ik je denken: ‘Sander Heuvelman? Geen idee, zegt me niets.’ Dat is ook niet zo vreemd, want je de kans is enorm groot dat je nog nooit van me hebt gehoord. Laat me je vast een klein beetje op weg helpen. Ik ben de maker van het Wintersport op je bord receptenboek. Dat zal je ook nog helemaal niets zeggen, maar daar kom ik zo bij je op terug. Laat me je eerst even goed voorstellen aan je. 

Mijn naam weet je nu in ieder geval. 32 jaar jong, geboren, getogen en wonend in het prachtige Hoorn. En zoals wel meer mensen hebben, misschien jij ook, zal ik niet zo snel weg te slaan zijn vanuit m’n geboorteplaats. Van jongs af aan ben ik een liefhebber van sport en dan met name voetbal en wintersport. Op 6-jarige leeftijd maakte ik voor het eerst kennis met wintersport. Samen met m’n ouders en 3 jaar oudere zus met de auto vanuit Nederland richting het Oostenrijkse skidorp Mauterndorf. De autoreis alleen al was een beproeving voor mijn ouders, aangezien m’n zus en ik elkaar het leven op de achterbank behoorlijk zuur konden maken. Voor veel ouders herkenbaar vermoed ik zo. Gelukkig kunnen we nu prima op de achterbank zitten zonder dat het blauwe plekken oplevert ;-).

Eerste ervaring

Veel wintersporters zullen niet bekend zijn met het skidorp Mauterndorf. Dat is niet heel vreemd, want dit dorp heeft geen gigantisch skigebied en bruisende après-ski als een Gerlos of Saalbach-Hinterglemm.

Uitzicht vanaf het kleine skigebied van Mauterndorf

Mauterndorf ligt op een 20 minuten rijden van het bekende Obertauern. Ondanks dat ik meer van de levendige skidorpen hou, is Mauterndorf voor mij speciaal. Het is de plek die mij heeft ‘besmet’ met het wintersportvirus. Uiteraard is het lastig om alles nog te herinneren, wordt ook een jaartje ouder, maar dat ik het geweldig vond dat staat vast. De eerste ervaring met wintersport is zo enorm belangrijk. Je houdt er van of je hebt er helemaal niets mee. Bij kinderen is dit zeker het geval. Het lijkt alsof er bij wintersport geen tussenweg bestaat. Gelukkig voor mij viel het kwartje de goede kant op.

Het had leuk geweest als ik je nog wat foto’s kon laten zien van die tijd. Ik heb me echt helemaal wezenloos gezocht, maar helaas zijn die niet meer te vinden. 23 jaar later jaar ben ik er in januari 2015 nog één keer teruggekeerd voor een wintersportvakantie. Zelfde dorp, zelfde hotel, zelfde skigebied.

Hotel Neuwirt Mauterndorf

Alleen de gevel van het hotel was nog enigszins herkenbaar, maar binnen was uiteraard alles vernieuwd en totaal onherkenbaar. Ik ben op een avond nog het dorp ingetrokken en vond nog één gebouw wat me 23 jaar terug de tijd in wierp.

Oude lifthuis

Het oude lifthuis bovenaan het dorp. Het was vroeger de enige verbinding naar boven. Deze is nu al lang en breed vervangen voor een moderne gondellift. Het was leuk weer even terug te zijn op de plek waar de passie voor wintersport begon. Zeker vanwege het receptenboek.

Passie

Je zult nog geen idee wat het bovenstaande verhaal met een receptenboek te maken heeft, maar ik beloof je dat komt goed. Ik maak even een sprong in de tijd. Na het afronden van de HAVO op de middelbare school had ik, net zoals meerdere jongeren, werkelijk geen idee wat ik verder wilde doen. Werken of toch maar studeren? Nou ja dan toch maar studeren, maar welke studie dan? Na een paar studies te hebben geprobeerd kwam ik er toch achter dat studeren absoluut niet mijn ding is. Gelukkig heb nog er nog wel één succesvol kunnen afronden (Middelbaar Veiligheidskundige), waardoor ik de afgelopen jaren als ZZP’er m’n werk heb kunnen doen door het uitvoeren van Risico Inventarisaties van daken. Is het m’n passie? Nee, niet echt.

Zo’n 3 jaar geleden heb ik daarom besloten om iets op te gaan zetten waar ik m’n passie in kwijt kan. Wat ik de komende jaren met plezier kan opbouwen. Ik hoefde niet lang na te denken, want al snel kwam de wintersport bovendrijven. De Wintersportersclub was geboren! Een website die volledig in het teken staat van de voorpret van je wintersportvakantie. Ontzettend leuk om daar mee bezig te zijn en het aantal fans zien groeien, maar toch miste er nog iets. Ik wilde namelijk iets maken, waarvan ik dacht dat ik het onmogelijk zou kunnen. Het moest daarnaast ook nog eens uniek  zijn èn het liefste te maken hebben met wintersport. Maar ja, wat?

Receptenboek

Het was een ander probleem wat uiteindelijk de doorslag gaf tot het maken van een receptenboek. Ik ben namelijk degene die dagelijks in de keuken staat om het eten te bereiden. Alleen liep ik steeds tegen een probleem aan waar veel meer mensen last van hebben. Een gebrek aan kookinspiratie. Elke dag weer dezelfde vraag; wat moeten we nou weer eten vandaag?

En toen schoot een idee me te binnen. Kan ik mijn grootste passie niet combineren met het gebrek aan kookinspiratie? En zo ontstond het idee om een receptenboek te maken met alleen maar winterrecepten bekend van de wintersport. Ik hoefde ook niet lang over de titel na te denken.

Wintersport op je bord dekte de lading perfect en je weet gelijk waar het over gaat. Maar toen moest de echte klus nog beginnen. Het werd een hels karwei, maar het eindresultaat is iets waar ik trots op ben. Eerlijk gezegd had ik echt nooit kunnen denken dat het mij zou lukken een receptenboek te maken.

Nu je de achtergrond en gedachte weet achter dit receptenboek kan ik me voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden naar de recepten. Het zette me aan het denken, want hoe kan ik je nou op een laagdrempelige manier hiermee kennis laten maken? Geen zorgen, want ik heb een mooie oplossing gevonden. Als je namelijk hieronder je voornaam en e-mailadres in het Kookinspiratie VIP-ticket invult krijg je van mij 7 dagen lang, elke dag, een uniek winterrecept uit dit receptenboek naar je e-mail gestuurd. Uiteraard helemaal gratis, geen addertjes achteraf en je kunt je elk moment uitschrijven als je genoeg van me hebt gekregen. 😉

Je kunt natuurlijk ook het receptenboek al direct bestellen voor €24,95 inclusief verzending. Dat kun je hier doen.

Ik zou het ook leuk vinden als je de Facebookpagina zou liken. Hier ga ik regelmatig nieuwe recepten en leuke info met je delen.

Tot snel!

Sander

Delen wordt zeer gewaardeerd

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search

Wintersport op je bord receptenboek